Započeli smo priču o "Rituale male princeze". Njene avanture i iskustva, kao i svi izazovi sa kojima se ona suočava, su rezultat vaše mašte:

Mala princeza je sjedila sama u Becutan Kraljevstvu nakon što je hrabri vitez otišao na dugo putovanje do Sahare.  Znala je da se danas priprema veliki svečani bal jer Becutan Kraljevstvo slavi 40 godina postojanja! Pošto je htjela da izgleda najljepše što je moguće požurila je da započne svoj ritual!  Ustala je iz kreveta, protrljala oči i otišla u toalet gdje je oprala zube Becutan pastom za zube. Jednim laganim potezom, pritisnula je pumpicu Becutan pjene za pranje ruku i lica i umila se. Na lice je stavila Becutan kremu i pogledala se u ogledalo - vidjela je sjaj svoje nježne kože koji je poznat čak i u svim susednim kraljevstvima! Sjela je na svoj veliki krevet, otvorila svoju omiljenu knjigu i dok je čitala riječ po riječ, stranicu za stranicom, potpuno je zaboravila na vrijeme!    Brzo je ustala i nastavila da se sprema za bal. 

Nakon što je princeza završila svoj jutarnji ritual, ushićeno je potrčala do ormara i izvukla svoju omiljenu haljinu!  Njene oči zasjale su posebnim sjajem kada je obukla haljinu i pogledala se u ogledalu.  U odrazu je vidjela upravo ono što je željela - ponosnu, snažnu i hrabru princezu!    To je bila njena želja od kako je bila mala djevojčica, ali i sve ono što su je učili dok je odrastala: da je nježna i pametna, da se zabavlja, ali i da uči i brine o sebi i drugima!  Njen pogled se nekoliko minuta zadržao na ogledalu - odlutala je u nervoznom brojanju minuta do početka velikog bala u Becutan Palači. Željela je da stigne što prije, upozna nove ljude i ispriča nešto vrlo bitno što je htjela da svi čuju! 

U velikom Becutan Kraljevstvu, najbolji u igri žmire bio je mali princ, brat naše princeze. Znao se sakriti toliko dobro da ga ponekad, čak i po nekoliko dana, niko nije mogao pronaći. Naša mala princeza je prolazila kroz Becutan dvorac i slučajno primjetila da su vrata bratove sobe otvorena.  Oči su joj zablistale - vidjela je prosuti Becutan puder za djecu i otiske malih stopala.Obrazi su joj se zarumenili i nije mogla sakriti uzbuđenje zbog činjenice da je konačno shvatila gdje i kako se princ ovaj put sakrio! U daljini je vidjela narandže koje su se vrtile u zraku, a koje je žonglirao nespretni žongler. Lice mu je bilo je prekriveno bijelim puderom u prahu koji ipak nije uspio sakriti njegove pjegice na licu. A onda je vidjela i dva dugmića na njegovim cipelicama. Ushićeno je viknula pred svim gostima:- Vidite žonglera? On je naš princ. Sakrio se pod maskom! Pronašla sam ga!- Princ se trznuo, obrisao bijeli puder s lica i naklonio se gostima. Njegova je sestra je uvijek bila vješta u zagonetkama i zapažanju i praćenju tragova, pa princ nikada nije uspjevao sakriti svoje tajne od nje. Ali zato je princeza imala svoju! Koja je to velika tajna naše princeze?  

Pratite nas na našem Facebook i Instagram kanalu i saznajte uskoro!