Bebina koža je izuzetno nježna i osjetljiva i zbog toga joj treba dodatna njega i pažnja, posebno na onim dijelovima koji dolaze u kontakt sa pelenom. Najbolji način da se zaštiti koža u pelenskoj regiji od moguće pojave crvenila I iritacija je čišćenje i njegovanje kože pri svakom povijanju. Površine bebine kože koje dolaze u dodir sa vlagom su najpodložnije oštećenjima. Upravo zbog toga, osim redovite higijene i češćeg mjenjanja pelena, preporučuje se i nanošenje krema koje djeluju tako da stvaraju tanak zaštitni sloj koji održava površinu kože suhom.

Naši mali savjeti za vaše velike trenutke

Pripremite kutak za povijanje u sobi gdje dijete najčešće boravi. Tokom prvih nedelja i mjeseci povijanje bebe će se često ponavljati i to u razno doba dana i noći. Bez obzira na kojoj ćete površini povijati bebu, pazite da njena visina bude oko 80 cm, prirodan i udoban položaj vašeg tijela će vam olakšati sam proces povijanja. Imajte pri ruci sve što vam je potrebno, ni u jednom trenutku bebu nemojte ostaviti bez nadzora na stolu za povijanje.

Koliko često mijenjate pelene?

Na početku, kod novorođenčadi, mijenjanje pelena treba biti vrlo često kako bi se izbjegao produženi dodir kože sa nečistoćama sa pelene. Kada je beba već malo starija, pelene mijenjati po potrebi ili na svaka 3 sata.

Da bi koža bebe bila zaštićena i suha, potrebno je da odaberete odgovarajuću veličinu pelena, a glavni kriterij je težina bebe. Prvi indikatori koji pokazaju da je neophodno preći na upotrebu većih pelena su: povećanje težine bebe ili pojavljivanje bočnog proticanja.

 

Površine bebine kože gdje se formiraju prevoje u pelenskoj regiji su posebno osjetljive. Pelene imaju veliku apsorpcionu moć da bi duže vrijeme čuvali kožu suhom, ali njihovo mijenjanje treba biti češće. Najbolji način da se koža zaštiti u pelenskoj regiji od moguće pojave crvenila i iritacije jest pravovrijemena prevencija. Zbog toga, za svakodnevnu njegu bebine kože u pelenskoj regiji preporučujemo: 

Becutan vlažne maramice s kamilicom - sadrže hidratantni losion sa ekstraktom kamilice koji štiti kožu od pojave upala, umiruje crvenilo i onemogućava daljnju iritaciju. Na površini kože ostaje tanak zaštitni sloj koji njeguje i održava kožu čistom i zdravom.

Becutan Sensitive vlažne maramice - sadrže lagani, neparfimirani losion obogaćen ekstraktom biljke Aloe vera. Svojim hidratantnim i umirujućim djelovanjem Ekstrakt Aloe vere zaštićuje kožu od pojave crvenila i iritacija, a iznimno mekana struktura same maramice dopunski poboljšava učinak, kako bi dodir s osjetljivom bebinom kožom bio izuzetno nježan.

Zaštitna mast za pelensko područje - namijenjena je za svakodnevnoj njezi bebine kože, posebno na pokrivenim dijelovima pelenske regije, kao I na dijelovima gdje se formiraju pregibi. Klinički je dokazano da se može koristiti još od prvog dana i da djeluje preventivno protiv pojave iritacija na bebinoj koži na djelovima koji su najpodložniji oštećenju, a koje je posljedica dodira s vlagom I nečistoćama s pelene. U svom sustavu sadrži vitamin A i vitamin E, ulje nevenog cvijeta.

Becutan dječja bademova krema – ima naročito blagu i hipoalergenu formulaciju, a sve komponente koje ulaze u njen sustav imaju dejstvo da poboljšaju vlažnost kože, smiruju je I preventivno djeluju protiv pojave crvenila I iritacija. U svom sustavu sadrži bademovo ulje, lanolin, cink oksid I vazelin.

Becutan zaštitna krema s cink oksidom – stvara zaštitni (vodootporni) sloj koji sprečava dodir kože sa vlagom i nečistoćom sa pelena, održavajući tako površinu bebine kože suhom, te sprečavajući nastajanje daljih iritacija. Klinički je dokazano da ovaj preparat umiruje iritiranu i upaljenu bebinu kožu i da se može koristiti još od prvog dana. Krema u svom sаstavu sadrži ekstrakt Aloe vere, D-pantenol i cink oksid.